Redesignprosjekter

Kompass & co har siden starten vært involvert i ulike redesignprosjekter med fokus på gjenbruk/ombruk. Her har vi både involvert designere, møbeltapetsererer og våre fantastiske ungdommer til å skape nye produkter med fokus på trippelbunnlinje.

Møbler

Mathallen hyret inn Kompass & Co til å redesigne og utvikle møbler til Torget oktober 2013. I samarbeid med Revekrogen/Mikkel Strandbygaard (møbeldesign) og Eline Medbøe (Søm og tekstildesign) har vi realisert møbler vi er stolte av. Med dette prosjektet har vi fått muligheten til å teste en ny nisje. Prosjektet har gitt oss muligheten til å teste tilgang på rest- og gjenbruksmaterialer. Vi er stolte av å ha lykkes med stor grad av ”upcyckle” og gjenbruk. Gudbransdalen Uldvarefabrikk stilte opp med høy kvalitets møbelstoff. NRK Malersalen ga oss tilgang på restmaterialer i tre og stoff. Prosjektet har gitt gnist og mersmak.

Eventdesign

I 2015 begynte vi å leie ut møbler, dekor og spiselige planter til eventer og møteplasser for å skape annerledes og spennende rom hvor man føler seg vel. Møblene er redesignet av gamle stoler og paller. Bordene er gjenbruk av tromler til ledninger. Dekoren er laget av gamle bildekk, hermetikkbokser, omsydde klær og treverk.

Klær

Sammen med Eline Medbøe holder vi redesignkurs på Årvoll Gård for jenter mellom 12 og 18 år i Bydel Bjerke. Jentene lærer alt fra å bruke en symaskin til gjenbruk av materialer. Dette prosjektet er støttet av Bufdir.